Concerten

De komende concerten voor het jaar 2018 zijn:

23 juni: Vierhandig orgelconcert, Jan Peter Teeuw & Marien Stouten, Hervormde Kerk, Moerkapelle

15 september: orgel, Gerben Mourik, Ontmoetingskerk, Zevenhuizen

12 oktober: Gerrit Chr. de Gier, Maaike Gerlsma, met medewerking van leerlingen Goudse Muziekschool, Rooms Katholieke Kerk, Moordrecht

Alle concerten beginnen om 20:00 uur.

Concerten in voorgaande jaren

De gehouden concerten in 2018 zijn:

26 mei: Gert van Hoef, Oude Kerk, Nieuwerkerk aan den IJssel

De concerten gehouden in 2017 zijn:

10 juni: Gonny van der Maaten en Jos Glaap, concert voor orgel en pauken, Dorpskerk Moordrecht

1 juli: orgeltoer door de gemeente Zuidplas, waarbij 5 orgels in Moordrecht, Nieuwerkerk, Zevenhuizen en Moerkapelle bezocht worden. De bekende organist André van Vliet zal hierbij onze gastheer zijn.

16 september: Dick Sanderman, orgel, Dorpskerk Moerkapelle, met accent op het Luther jaar

6 oktober: Bas de Vroome en Madeleine Boertje, concert voor orgel en dwarsfluit, Ontmoetingskerk Zevenhuizen.

1 juli 2017 Orgeltoer: vijf kerken, vijf orgels

Op 1 juli 2017 vindt de orgeltoer Zuidplas plaats. Onder begeleiding van de bekende organist André van Vliet worden vijf orgels in vijf kerken in de gemeente Zuidplas bezocht. Hij zal per orgel een korte toelichting en concert geven. De toer begint in de Hervormde Kerk, Kerkplein 12, 2841 XM, Moordrecht, 10:00 uur en eindigt in de Hervormde Kerk in Moerkapelle, rond 16:45 uur, waarna u tevens een hapje en drankje kunt nuttigen. In de tussenliggende periode worden de orgels in Nieuwerkerk aan den IJssel (De Lichtkring) en de Ontmoetingskerk en Hervormde Kerk in Zevenhuizen bezocht. De kosten bedragen €25 per persoon, inclusief lunch. Inschrijving kan via het sturen van een email aan stichtingorgelcultuurzuidplas@gmail.comU kunt zelf ook het orgel bespelen, geef dit bij inschrijving door, met het te spelen muziekstuk en de duur. U dient op eigen vervoer van de ene locatie naar de andere locatie te gaan. Op aanvraag is rolstoelvervoer mogelijk.

De concerten van 2016 zijn:

1) 18 maart: Willem Blonk, orgel en leerlingen MOZ-Art, Ontmoetingscentrum, Nieuwerkerk aan den IJssel

2) 21 mei: Cor Ardesch, orgel, Dorpskerk Moerkapelle

3) 25 juni: Harm Hoeve, orgel, Dorpskerk Moordrecht

4) 2 september: Andre Knevel, orgel en Lyselotte Rokyta, De Lichtkring, Nieuwerkerk aan den IJssel

5) 1 oktober: Jan Jansen, orgel en Maarten Jansen, cello, Ontmoetingskerk, Zevenhuizen

< 2018 >
ZoMaDiWoDoVrZa